Poradna GoClever DVR HD

Autor: | Vloženo: 03.10.2012 000 03:15 | Témata: Poradna GoClever DVR HD

Jak nahrát videa z "GoClever DVR full HD 4:3" do videostřižen?

Nahraná videa normálně správně hrají v MediaPlayeru (PC s Win7). Při jejich vkládání do videostřižen (Pinnacle, Vegas, Edius) ale střižny hlásí neznámé kódování a videa do nich nelze vložit a tudíž ani zpracovat. Kódování tohoto přístroje by mělo být H.264/AVC. Se všemi jinými přístroji (jiné HD kamery a podobně), které kódují v H.264/AVC uvedené střižny pracují správně.

  • Ivan Sklenář

    Ivan Sklenář

    30. října 2012

    No, docela mě děsíte, hodlám si tuto kameru koupit a v Pinnacle chci stříhat :-(. Tak než ji koupím, zkuste tento způsob: V GoCleveru nastavit nahrávání ve formátu AVI, nahraný soubor.avi pak v PC zpracovat programem FormatFactory (vynikající freeware) do formátu, který Pinnacle "pochopí", tedy opět do AVI ale s kódováním MJPEG. Zkuste to a dejte vědět...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Ing. Rudolf Sedlecký

      30. října 2012 - Ing. Rudolf Sedlecký

      Od uveřejnění dotazu do teď jsem dělal nějaké další pokusy a uspěl jsem již podobným způsobem jako navrhujete. Překódování dělám v programu AVS Video Coder a to opět přímo do H.264/AVC (opět AVI) a dokonce se stejným datovým tokem. Tento překódovaný soubor již lze normálně dávat do Ediusu a střihat. V Media Playeru není v kvalitě žádný rozdíl, což je dobře. Na základě vašeho návrhu jsem teď zkusil v AVS Video Coderu překódování do mpeg. Výsledek bez problému bez snížení kvality v Pinnacle funguje. Věc se zdá být vyřešená, překódování je poměrně rychlé. Stejně by mne ale zajímalo, proč střižny AVI soubory s GoCleveru Full HD nežerou. Neumím bohužel natolik anglicky, abych se pustil do komunikace s výrobcem. Měl jsem v ruce mnoho různých kamer a nahrávky všech šly např. v Ediusu střihat. Tato přímo nejde (jiné typy kamer od GoCleveru ale ano!!!).
      Sedlecký


    • Ivan Sklenář

      31. října 2012 - Ivan Sklenář

      Tak nějak časem a zkušenostmi jsem už taky přišel na to, že není AVI jako AVI. Ale naštěstí po překódování už vše šlape. A jak jste spokojen s kamerkou samotnou? Zajímá mě skutečné rozlišení, formát obrazu, barvy, celkový dojem z přístroje.
      Díky IS


    • Ing. Rudolf Sedlecký

      6. listopadu 2012 - Ing. Rudolf Sedlecký

      Původně jsem nechtěl žádný "test" psát, protože laický test je věc velice subjektivní a jako dost zaměstnanému člověku se mi na hlubší podrobnější testy nedostává čas. Nakonec více méně na vaše vyzvání pár obecných řádek napíši. Co by měla taková běžná video kamera při dnešní úrovni techniky splňovat: Ostrost obrazu odpovídající deklarovanému rozlišení, snímkovou frekvenci 50p nebo alespoň 50i, plynulé vyrovnávání změn jasu a barevného podání, dobré vyvážení bílé i při umělém osvětlení, stabilizaci obrazu při chvění kamery a ve zvuku dostatečný odstup signálu od šumu. Kamerka GoClever Full HD bohužel ani jeden z uvedených bodů nesplňuje a záběry z ní se v žádném případě nedají vložit mezi záběry z normálního videa tak, aby svou špatnou kvalitou nevyčnívaly. Při plném rozlišení 1080 je snímková frekvence jen 15 obr/s, což je nepoužitelné. Při 1280 x 720 je alespoň 30 obr/s. Je to lepší, stejně je to ale málo (panoramy stále "plotují" - je to klasický problém normálního kina 24 nebo 25 obr/s). Ostrost obrazu při obou rozlišeních je stejná a odpovídá kvalitativně horším kamerám na standardní rozlišení (nekvalitní objektiv). Slabý zvuk je silně zašuměn. Změny jasu a barev jsou cukané. Cuká i záznam děje. ALE POZOR: KAMERA JE URČENA JAKO "ČERNÁ SKŘÍŇKA" DO AUTA. A TAM SVOJI FUNKCI DOKONALE PLNÍ. TAM PRAKTICKY ŽÁDNÝ VÝŠE UVEDENÝ ZÁPOR NEVADÍ. Např. zvuk - v autě je vždy takový hluk, že žádné slabé zvuky není třeba natáčet. Vůbec nevadí, že záznam je "cukavý" a jas je vyrovnáván skokově. V autě jde jen o dokumentaci, kdyby se náhodou něco stalo. Jediná diskutabilní věc je ostrost obrazu. Tuto je ale nutno vztáhnout k ceně kamery. Na to, že kamera stojí cca 2000 Kč je objektiv vynikající. Vlastně vzhledem k ceně je vynikající celá kamera. Ve srovnání s autokamerami za 1000 až 1500 Kč (některé jsem měl v ruce) je tu v kvalitě ohromný rozdíl. Kamera má výrazně lepší obraz než např. GoClever Lite. Na adresu http://youtu.be/hb0IENgNkXA na YouTube jsem sestřihl několik náhodných záběrů v rozlišení 1280 x 720 (60p, aby zůstal frekvenčně neporušený původní záznam kamery 30p). Ten šum ve zvuku a jakési tikání u záběrů mimo auto dělá kamera! Na závěr jen dvě věci, které nejsou v návodu. Led přisvícení je vyhovující, v úplné tmě lze rozlišit scénu do 4 m (i když je v obraze pochopitelně velice značný šum). A dále je příjemné to, že čip dobře snímá i při infra osvětlení. Při použití externího infrasvětla (třeba amatérsky udělaného z led ifradiod) je možno natáčet i při úplné tmě (zvířata, bezpečnost).

      Sedlecký


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.