Poradna LAMAX C3

Autor: | Vloženo: 03.01.2018 000 17:41 | Témata: Poradna LAMAX C3

Cyklické nahrávání a parkovací režim

Dobrý den,

chci se zeptat jak je to s cyklickým nahráváním a parkovacím režimem. Podle dotazů co jsem zde pročítal to chápu tak, že aby fungovalo cyklické nahrávání, dejme tomu po 10 minutách, tak musím mít vypnutou detekci pohybu a G-senzor, aby se neuzamkly záznamy a kamera je mohla přemazat. Pokud však zajedu k obchodnímu centru na parkoviště, stisknu tlačítko pro parkovací režim, aby kamera mohla bedlivě střežit mé vozidlo před řidiči typu "naboural jsem ho, tak radši ujedu", bude tento režim fungovat, když jsem kvůli cyklickému nahrávání musel vypnout G-senzor a detekci pohybu? Přece nebudu při každém zaparkování a vyjetí od obchoďáku měnit nastavení kamery. Předpokládal bych, že po stisknutí tlačítka parkovací režim se kamera po dobu parkování přenastaví do hlídacího režimu a bude fungovat automaticky i senzor pohybu a g-senzor a až parkovací mód vypnu, bude opět cyklicky nahrávat. Prosím o vysvětlení, jak to tedy je.

Předem děkuji.

  • 4. ledna 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

    Dobrý den,
    děkujeme za Váš dotaz.

    G-senzor nemusíte vypínat úplně. Stačí nastavit nízkou nebo střední citlivost ( v závislosti na vozovce, schopnosti vozidla tlumit nárazy apod. ).

    Po stisknutí tlačítka P, je dále zapotřebí kameru vypnout ( pokud se tak nestane po vypnutí zapalování ). Kamera následně reaguje na otřesy vozidla, kdy se zapne a pořídí záznam o určité délce. Pak se opět vypne z důvodu šetření baterie.

    Detekce pohybu také slouží pro hlídání vozidla, každopádně je zapotřebí, aby kamera byla zapnutá a v napájení. Před zahájením klasické jízdy ji doporučujeme opět vypnout.

    S pozdravem a přáním hezkého dne,
    tým LAMAX

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      5. ledna 2018 - Honza

      Děkuji za odpověď. Zdá se mi, že kamera není absolutně domyšlená. Když už do ní dávám funkci, tak ji musím domyslet až do konce, aby její používání bylo pohodlné pro uživatele. To jste tam to tlačítko pro parkovací mód nemuseli vůbec dávat. Když už se člověk musí pořád hrabat v menu, tak by si tuto funkci z menu už taky zapnul. Prakticky musím pořád přenastavovat kameru. Mohu sice říci "co bych za ty prachy taky chtěl", ale proč bych to dělal. Když to tu funkci má, tak má fungovat pořádně. Chci pro taťku taky jednu kameru do auta, ale nejsem si jistý že pro něj chci Lamax. Bohužel za ty peníze opravdu nejspíš lepší neseženu. Snad alespoň půjde cyklické nahrávání bez potíží, které jsem zde v poradně četl.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.