Poradna LAMAX C3

Autor: | Vloženo: 19.03.2018 000 12:58 | Témata: Poradna LAMAX C3

Parkovací režim

Dobrý den , mám dotaz : Při zaplnutém parkovacim režimu s libovolným nárazem G mám problém , že zavřu dveře - kamera se sepne a pokud do 5 sekund nastartuji tak jede pořád v parkovacim režimu a dělá smyčky (15 S) dokud se nezaplni karta . Nepomůže ani zapnutí kamery a stlačeni tlačítka P.
Pokud nastartuji po 5 sekundách nebo nebouchnu s dveřmi kamera funguje normálně. Je kamera pokažená nebo je to normální ?

  • 21. března 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

    Dobrý den,

    Vámi popisované chování kamerry je způsobeno aktivním parkovacím módem v průběhu jízdy. V tomto případě je nutné před započetím jízdy mod deaktiovat ručně v MENU kamery.

    Děkujeme za pochopení.

    S pozdravem

    LAMAX

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Vlasta

      21. března 2018 - Vlasta

      Dobrý, den to mam před každou jízdou zapnout kameru listovat v menu, po jizdě to samé ? To je jak kdybych šlápl na brzdu v autě a přitom musel zmáčknou vypínač , aby mi svítily světla. Ta kamera je potom k ničemu.Levnější kamery s číny fungují lépe.


    • LAMAX

      22. března 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,

      děkujeme za Váš dotaz. Prosím vyzkoušejte nastavit G-senzor na nížší citlivost. Citlivost G-senzoru ovlivňuje na jak silný náraz bude parkovací režim.

      Předem děkujeme za otestování.

      S pozdravem a přáním pěkného dne,

      tým LAMAX Electronics


    • Vlasta

      22. března 2018 - Vlasta

      Dobrý den , to jsem samozřejmě zkoušel , ale nepomohlo. Nastavení 2G na parkovací režim je k ničemu protože to nespustí kameru když vám do auta někdo nacouvá


    • LAMAX

      22. března 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,

      děkujeme za Vaši zprávu. V případě nastavení citlivosti na 2G se jedná o nejvyšší citlivost. Pokud tedy máte nastavenu citlivost na 2G a parkovací režim nereaguje na náraz doporučili bychom Vám kameru předat k reklamaci.

      S pozdravem a přáním pěkného dne,

      tým LAMAX Electronics


    • Vlasta

      22. března 2018 - Vlasta

      Dobrý den , odpovídá mi jeden člověk nebo pokaždé jiný ?
      Problém jsem popisoval v prvním dotazu a ne že mi něco nereaguje na 2G. Jenom k upřesnění 2G -citlivost v parkovacim režimu není nejvyšší citlivost jak tvrdíte vy i návod , ale nejnižší . Vyzkoušejte si to v praxi.


    • LAMAX

      23. března 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,

      děkujeme za Vaši zprávu. Jak jsme Vám uvedli v předchozí zprávě. Citlivost 2G je nejvyšší citlivostí a také jsme Vám doporučili, že pokud kamera při nejvyšší citlivosti nereaguje na náraz je to vada kamery či firmwaru a je vhodné ji reklamovat.

      Veškeré funkce kamery jsou námi testovány a jsou také testovány našimi techniky přímo v praxi.

      Kamera při nastavení citlivosti 2G uzamyká záznamy i při zatřesení samotnou kamerou.

      Jak jsme Vám uvedli výše, pokud kamera nijak nezareaguje na nastavenou citlivost 2G tak se jedná o vadu dané kamery či firmwaru. Toto jsou schopni zjisti v servisním středisku.

      Případně jsme schopni zjistit na základě sériového čísla kamery a verze firmwaru zjistit, zda máme aktualizaci přímo u nás.

      Pokud by jste před reklamací chtěl nejprve vyzkoušet aktualizovat firmware, kontaktujte nás prosím na této emailové adrese: [email protected].

      Zašlete nám prosím požadované údaje a my pro Vás zjistíme aktualizaci firmwaru.

      Děkujeme za spolupráci.

      S pozdravem.

      tým LAMAX Electronics


    • Vlasta

      23. března 2018 - Vlasta

      Dobrý den , nevím proč mi odpovídat na něco co mě nezajímá , nikde jsem vám nepsal že mi kamera nereaguje na G senzor. Místo čtení návodu si tu kameru vyzkoušejte sám . Můj dotaz zněl: Dobrý den , mám dotaz : Při zaplnutém parkovacim režimu s libovolným nárazem G mám problém , že zavřu dveře - kamera se sepne a pokud do 5 sekund nastartuji tak jede pořád v parkovacim režimu a dělá smyčky (15 S) dokud se nezaplni karta . Nepomůže ani zapnutí kamery a stlačeni tlačítka P.
      Pokud nastartuji po 5 sekundách nebo nebouchnu s dveřmi kamera funguje normálně. Je kamera pokažená nebo je to normální ?
      Děkuji už si nehodlám s vámi dopisovat je to zbytečné


    • LAMAX

      23. března 2018 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,

      děkujeme za Vaši zprávu. O G-senzoru se zmiňujeme na základě Vašeho konstatování, že máte nastaveno 2G a kamera stejně nereaguje.

      Nastavení citlivosti G-senzoru ovlivňuje Parkovací mód. Když natavíte citlivost G-senzoru na 2G tak parkovací mód má také citlivost 2G.

      Také bychom Vás rádi informovali, že parkovací mód je funkce, která funguje na podobném principu jako G-senzor.

      Parkovací mód slouží k ohlídání zaparkovaného vozidla. Pokud je tato funkce aktivní tak v případě, že do Vašeho zaparkovaného vozidla někdo narazí, spustí se záznam a tento záznam je chráněn proti přemazání smyčkou.

      G-senzor je funkce, která při jízdě může při nárazu, například nehodě, uzamknout záznam a chránit jej tak proti přemazání smyčkou. Pokud máte při jízdě nastavenu vysokou citlivost - 2G. Budou se Vám uzamykat záznamy také kvůli nerovnosti na silnici, prudšímu zastavení či přejetí kolejí apod. Z tohoto důvodu může dojít k zaplnění SD karty.

      Také bychom Vás chtěli upozornit na další funkci této kamery. Touto funkcí je detekce pohybu. Detekce pohybu je funkce, která také slouží k ohlídání zaparkovaného vozidla. Na základě pohybu před kamerou pořizuje záznam. Tyto záznamy jsou také chráněny proti přepsání smyčkou uzamčením. Pokud máte během jízdy aktivní funkci detekce pohybu, bude se Vám zaplňovat SD karta a také mohou být záznamy kratší než je zvolená sekvence u časové smyčky.

      Pokud však máte pochybnosti o chování kamery, doporučujeme Vám předat ji k reklamaci. V servisním středisku Vám technici Vaši kameru důkladně otestují a zjistí, zda má kamera nějakou Vadu, která může způsobovat problémy se kterými se potýkáte.

      Také nám můžete na výše uvedenou emailovou adresu zaslat sériové číslo kamery a verzi firmwaru. Můžeme Váš problém zkusit nejprve řešit formou aktualizace firmwaru.

      S pozdravem,

      tým LAMAX Electronics


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.