Poradna LAMAX T10

Autor: Jolana | Vloženo: 02.07.2022 000 23:39 | Témata: Poradna LAMAX T10

Jolana

Připojení kamery

Dobrý den,
přemýšlím nad koupí této kamery. Mám auto, které má již ve výbavě kabel pro připojení autokamery. Kabel má koncovku micro-USB a vede do skříňky s elektrikou (která svítí, že elektrika je zapnutá). Zajímalo by mě, jestli mi kamera bude fungovat, když bych jí připojila na kabel v autě, který tam mám a ne na originální kabel v balení? Někde jsem četla, že kamera funguje pouze na originální kabel a ne na jiný ( že na originálním kabelu je regulátor proudu).. A někde se zase píše, že kamera se dá zapojit na kabel v autě a nemusí se tedy zapojovat do autozapalovače a ten že může zůstat volný. Jak to tedy je?
Jedná se o model auta Peugeot 307 SW r.v.2007
Děkuji moc za odpověď..

  • 4. července 2022 - Oficiální zástupce značky LAMAX

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz.

    Obecně doporučujeme pouze originální napájecí kabel, protože s ním je kamera testována. Nicméně kameru je možné připojit i na kabel s micro USB, součástí balení je však pouze kabel s přípojkou do autozapalovače. Pro zapojení kamery ve Vašem voze bude nutné dokoupit kabel samostatně. Nedoporučujeme používat redukce, pouze přímý kabel Micro USB/Micro USB.

    S pozdravem
    Tým LAMAX Electronics

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jolana

      7. července 2022 - Jolana

      Děkuji moc, kamera opravdu nefunguje na neoriginální kabel, sice šla, ale asi po 3 minutách napíše Vypíná se, jako kdyby přestala z ničeho nic odebírat proud z auta.. Připojena tedy na originální kabel v balení a vše funguje..
      Jen mě překvapilo, že cestu která trvá cca 45 minut natáčí tak po 2-3 minutových videích a ty ukládá na SD kartu a pak se mi promítají přes Wifi do aplikace Lucky Cam.. Nejde někde nastavit, aby kamera uložila na SD kartu 1 video o délce třeba 45 minut a ne 10 videi o 2-3 minutách, které mi daji dohromady to 45 minutové video?

      Děkuji moc za odpověď


    • LAMAX

      11. července 2022 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,
      v tomto případě se jedná o záznam do smyčky, který zajistí bezproblémový chod kamery. Po zaplnění SD karty totiž začne nejstarší záznamy přemazávat novými a není tak nutné SD kartu neustále formátovat po zaplnění SD karty.
      Vypnutí této funkce nedoporučujeme, protože k zaplnění SD karty může dojít v průběhu jízdy a kamera v tom okamžiku nebude moci ukládat záznam.

      S pozdravem a přáním pěkného dne
      Tým LAMAX Electronics


    • Jolana

      29. září 2022 - Jolana

      Děkuji moc za odpověď. Kameru vlastním 3 měsíce a jsem s ní maximálně spokojená..
      Zajímalo by mě, který video přehrávač je na přehrávání videí nejlepší?
      Ten od Microsoftu negunguje, VLC Media Player sekne se video a beží pouze čas na časové ose. A KMP Player stejný problém, videa se prostě sekají, ale zatím to funguje nejlépe..

      Jakým stylem sundat GPS modul? Kameru jsem umístila špatně, natáčí vnitřek vozidla (odraz ve videu hlavně podsvícené palubní desky). Modul jsem chtěla sundat a kameru přemístit, bohužel nevím jak. Kamera drží jako přibitá a bojím se o poškození modulu. Jak tedy na to?

      A můj poslední dotaz, do jak velikých mrazů může být kamera vystavena? Může být přes zimu, když jsou hodnoty pod 0 v autě, nepoškodí se kamera? Nebo je lepší jí sundat a uklidit třeba do kaslíku a poté ji jen připevnit přes GPS na modul?

      Děkuji moc za odpověď.


    • LAMAX

      29. září 2022 - Oficiální zástupce značky LAMAX

      Dobrý den,
      pro kameru LAMAX T10 nemáme vlastní přehrávač. Obecně doporučujeme VLC Player, pokud Vám přehrávač nefunguje správně, doporučujeme ho odinstalovat a nainstalovat nejnovější verzi.

      Držák kamery nejlépe sundáte po jeho zahřátí, např. fénem.

      Provozní teplota kamery bývá 0-40°C. Při nižších nebo vyšších teplotách doporučujeme kameru z auta vyjmout.

      S pozdravem
      Tým LAMAX Electronics


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.