Poradna LAMAX T6 GPS WiFi

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 01.11.2021 000 10:14 | Témata: Poradna LAMAX T6 GPS WiFi

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Problémy s LAMAX T6

Dobrý den, kameru jsem pořídil před několika měsíci. Je tu ale několik obtíží, které praktické užívání dost komplikují.

1. Proč nedokáže držák v autě samotnou kameru nabíjet, i když je zapojen v zapalování. Kamera nahrává, jakmile je zapnutý motor. Jakmile ho ale vypnu (a kamera je stále na držáku), děje se to, že kamera se zapne (k tomu vydá zvuk o zapnutí), ale hned vypne, pak zase zapne, vypne, zapne, vypne. Takže když vypnu motor na benzínce, tak kamera neustále vydává tyto neskutečně otravné zvuky o zapnutí a neustále se vypíná, zapíná a to dělá dokud nezapnu motor a nebo ji fyzicky nevypnu tlačítkem a nesundám z držáku. Takže občas chytnu nerva a prostě ji vypnu a sundám z magnetického držáku, a pak jak zase nastartuju, tak ji tam dám. Je to neskutečně otravné, abych ji musel vypínat a sundávat, kdykoliv někde na 5 min zastavím. Když kameru připojím doma přes kabel k notebooku, tak ani tak se nanabíjí. Jak přesně ji mám tedy nabít, aby vydržela fungovat, když 10 min vypnu motor na benzínce??
Naposledy jsem zastavil na benzínce a nechal spolujezdkyni v autě a ta po mém návratu mi sdělila, že se mi asi sekla kamera, protože neustále vydává ten zvuk. Já říkám, že nesekla, ale neustále se vypíná a zapíná.

2. Neustále, tím myslím opravdu neustále, se mi přenastavuje špatný čas na kameře. Doslova jsem několikrát v autě na ní nastavoval správný čas (což jsem musel dělat na kameře, která byla připnutá na magnet. držáku a s puštěným motorem, což je dost nepohodlné nastavovat něco na kameře, která je před zpětným zrcátkem. Proč? Protože jakmile bych ji sundal, tak se ihned vypne. Viz předchozí příspěvek. Takže jsem si to takhle nastavil, abych zjistil, že za 10 minut je čas opět uplně mimo. Stejně tak když nastavím čas a někde pak vypnu na chvíli motor, kamera začne svůj cyklus zapínání/vypínání (viz předchozí příspěvek) a během něj samozřejmě opět totálně rozhodí čas na kameře, který je opět špatně. Tohle mě opravdu nebaví neustále přenastavovat.
Stejný problém se děje i s nahráváním/nenahráváním zvuku. Ručně si nastavím v kameře, že chci zapnout mikrofon. Je to ok. Poté opět někde na chvíli vypnu motor a kamera se začne zapínat/vypínat a zase se prostě rozhodne, že mikrofon bude vypnutý. Takže musím opět do menu a opět to ručně zapnout. Což jak jsem psal nahoře, není úplně pohodlné, když je kamera na držáku v autě.

3. Proč nějaká videa, když je z paměťovky nahraju do PC prostě nejdou přehrát a nějaká ano? Nepochopil jsem absolutně klíč, podle kterého tohle funguje. Mám třeba 5 videí z jednoho dne, z jedné jízdy. 3 jdou přahrát, 2 nejdou (ať zkusím jakýkoliv přehrávač... prostě soubor nelze přehrát). WTF.

Kamera jako taková není špatná, kvalita je ok. Ale tyhle věci jakékoliv soužití s touto kamerou sráží hodně nízko. Bojím se okamžiku, kdy se něco v autě stane a já budu potřebovat konkrétní záběr (pro šetření policie atd) a v PC zjistím, že nejde přehrát?!

  • Heureka.cz

    Heureka.cz

    1. listopadu 2021

    Dobrý den,

    Heureka je porovnávač cen a informace o výrobcích má od prodejců nebo výrobců, proto prosím váš dotaz směřovat na některého z nich.

    S přáním pěkného dne,
    tým Heureka.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 1. listopadu 2021 - Oficiální zástupce značky LAMAX

    Dobrý den,
    děkujeme Vám za dotaz. Velmi nás mrzí vzniklá komplikace.
    1. Pokud byste chtěl, aby byla kamera napájena i po vypnutí motoru, je třeba, aby byla zapojena na baterii vozidla. Doporučujeme instalaci odborným servisem. Ve Vašem případě se ale pravděpodobně jedná o nedostatečnou kapacitu baterie. Na kapacitu baterie se vztahuje záruka šest měsíců, proto pokud jste ji koupil v této lhůtě, doporučili bychom Vám přistoupit k reklamaci kapacity baterie.
    2. Tento problém je způsoben pravděpodobně tím, že se baterie vybije úplně do prázdna a nastavení se tedy obnoví do továrního. Opět se pravděpodobně jedná o problém s udržením napětí / kapacitou baterie.
    3. V tomto případě se může jednat o chybu paměťové karty. Pro Vaši kameru doporučujeme paměťové karty rychlostní třídy Class 10, UHS-I U3. Doporučujeme paměťovou kartu naformátovat. V případě, že by se problém opakoval, pak doporučujeme do kamery zkusit vložit jinou paměťovou kartu. Může se také jednat o chybu v elektronice kamery, kdy záznam není uložen tak, jak by měl.
    S pozdravem a přáním hezkého dne
    Tým LAMAX Electronics

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.