Poradna MIO MiVue 818 WIFI

Autor: Jan | Vloženo: 11.02.2024 000 15:13 | Témata: Poradna MIO MiVue 818 WIFI

Jan

Odmazávání starých videí

Dobrý den,

mám dvě kamery Mio 338 a 792 a u obou se při zaplnění karty sice začnou stará videa odmazávat, ale je tu problém: zatímco běžně má video 5 minut (mám to tak nastaveno), tak nová videa po odmazání mají pouze 30 s, 1 min., 40 s, apod. a navíc na sebe nenavazují (je tam třeba i 15 s prodleva mezi videi). Navíc se odmazávají, i když je na kartě ještě 20 - 30 GB volného místa. Vůbec nezáleží na kartě, zkoušeno s vícero druhy, není to prostě kartou.

Máte to už u nových kamer odladěné? Mě to nevadí, protože si kartu vyprazdňuju v počítači, ale chtěl bych kamarádovi koupit nové Mio a ten to chce mít trvale v autě a nechce se o to starat.

Děkuji Vám.


  • 19. března 2024 - Oficiální zástupce značky MIO

    Dobrý den,
    v první řadě si řekněme, že toto není typické ani jinak běžné chování autokamer MIO. Ani u starých modelů, jako je 338 (15 let cca?), ani 792 (6 let).
    Možné příčiny jsou:
    a) rozhodně microSD karta, její formátování a používání v jiných zařízeních, její stáří a 10 dalších důvodů. Více v našem videotutorialu na bit.ly/chyba-SD . microSD karty totiž nejsou vůbec nic trvalého. Tedy až na nové typy Endurance.
    Radil bych zkusit zcela novou microSD kartu, v tomto případě např. Kingston Canvas , nebo lépe Kingston Endurance, a nikde jinde ji neformátovat. Mezitím udělat tovární nastavení autokamery.

    b) příliš citlivý G-senzor, který pak dělá záznamy po kratších časových úsecích, protože je přesouvá do nouzových složek.

    c) vnitřní "knoflíková" baterie může být již za zenitem, tudíž je třeba ji vyměnit, tak, aby netvořila jiné záznamy, než má. Např. v našem MIO servisu na 381489888 .

    Osobně to vidím na microSD kartu, nevadí, že zkoušíte jiné, v jiných zařízeních (o to je to horší), jinak a jinde. To není relevantní testování funkčnosti SD karet ani zařízení.

    V případě dalších dotazů nám můžete také poslat fotky i videa i dotazy přímo do soukr. zprávy na našem Facebooku Mio Česká republika a Slovensko,

    Hezký den, děkujeme za dotaz.

    Tým MIO

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

    reagovat na odpověď

Odpovězte na otázku Odmazávání starých videí