Poradna Mio MiVue C330

Autor: Soňa G. | Vloženo: 03.07.2020 000 20:54 | Témata: Poradna Mio MiVue C330

Soňa G.

Přenos dat

Dobrý den, potřebovala bych poradit.
" produktu Mio MiVue C330 "
Jak přenést záznam z kamery do mob.telefonu.Jde to přes wifi ? Pokud ano, pak nevím jak spárovat telefon s kamerou.Pokud ne - je potřeba nějaký propojovací kabel ?
Stáhla jsem si aplikaci MiVuePro, ale nejde mi připojit zařízení.
Děkuji moc za radu.

  • 5. července 2020 - Oficiální zástupce značky MIO

    Dobrý den,
    tato autokamerka C330 wifi propojení nemá, ale máte možnosti jak přes SD kartu, tak přes kabel (propojením např. s počítačem).
    Ad propojovací kabel - je třeba mít datový (ne jen nabíjecí), jedna koncovka je běžné počítačové USB (USB-A, samec) a druhá běžné miniUSB (miniUSB-B, samec). Teoreticky ho doma máte po starším fotoaparátu, skeneru, hardidsku apod., nebo lze dokoupit za několik dosetikorun v eshopu.
    Aplikace MiVue Pro je pro mobilní zařízení. Pokud by propojení fungovalo přes kabel -a pokud tento kabel eshopy prodávají (miniUSB samec do autokamery a na druhém konci microUSB samec - do mobilního telefonu), tak by se mohla autokamera objevit jako další datové úložiště, z kterého pak můžete prohlížet videosoubory. Toto propojení teď aktuálně nemám ověřeno, ani to, zda to na Androidu/iOS a právě s tímto kabelem bude fungovat a bude to dostatečné). Teoreticky by bylo lepší vzít SD kartu a přímo (nebo přes čtečku) ji vložit do mobilního telefonu.
    V případě dalších dotazů nám napište, příp. jak se vám to podařilo propojit (viz výše).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Soňa G.

      8. července 2020 - Soňa G.

      Moc děkuji , vyzkoušeno. Perfektní ...pěkné léto.


  • 20. července 2020 - Oficiální zástupce značky MIO

    Dobrý den, dovolím si doplnit předchozí odpověď s již otestovaným kabelovým propojením - které opravdu takto zapojit lze.
    Tedy do (nabité) autokamerky vložit kabel (stačí 20 cm) a propojit jej s kabelem vedoucím do mobilního telefonu. Obě zařízení mají dostatek energie, a v autokamerce je třeba mít vloženu SD kartu. Na displeji autokamery se vám objeví hláška "USB connection" nebo jiná hláška o připojení přes USB. Na mobilním telefonu zase vyhledáte jednoduše (nebo se vám přímo v oznam.liště zobrazí) nově připojení zařízení. Pak lze jednoduše přenášet z autokamery videa či celé složky a rychlost je opravdu velmi dobrá. (Otestováno na Samsung A6, Android 10.0, s autokamerou MiVue 792 wifi pro).
    Ještě poznámka ke kabelům: do autokamery zapojte klasicky miniUSB (mini-B, samec, USB 2.0) a na druhém konci PC USB konektor (USB-A -USB 2.0, samice). Tento kabel pak zapojíte do PC USB konektoru (USB-A - USB 2.0, samec) a na druhém konci pak klasický mobilní microUSB konektor (samec). Obojí je k dostání do 200 Kč v jakémkoliv eshopu plus doprava, pouze nezapomeňte, že oba kabely musí být označeny jako "datové".

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.