Poradna NAVITEL R600

Autor: | Vloženo: 08.11.2018 000 22:11 | Témata: Poradna NAVITEL R600

Jak je to prosím s těmi dvěma držáky v balení?

V balení je údajně držák a ještě jedna "patka". Co je to patka? Chtěl bych kameru často přenášet mezi dvěmi a možná i třemi auty a neumím si představit jak to u této kamery funguje. Nebo je možnost koupit jiný, přísavkový držák? Díky.

  • Franta

    Franta

    16. listopadu 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Kamera má dva způsoby "vyndávání" z auta.
    Předně musíte patku, což je plochá deska-základna, nalepit na vhodné místo na sklo (pozor, dobře zvažte kam - drží skvěle). Tyto patky jsou v balení dvě - jedna nasazená přímo na držáku a druhá samostatně pro druhé vozidlo. Pokud byste chtěl třetí a další vozidlo - musíte přikoupit držák nebo patku. Takže to je první způsob - celý kloubový držák i s kamerou vytáhnete bokem ven z patky a ve druhém autě opět zasunete bočně do jiné patky. Vždy je nutné pak zapojit kablík do držáku, či do kamerky (opět dvě možnosti).
    Druhý způsob vyjímání kamerky bude používat většina uživatelů, kteří kameru nedávají do jiného vozidla, resp. nemají v jiném vozidle přilepenou druhou patku. A to tak, že kamerku uchopíte a stáhnete s kroubového držáčku směrem k čelnímu sklu (nesmí být však toto vyjmutí znemožněno "zámkem" - což je přesuvný mechanický čudlík). Pak kamerku dáte do pytlíku a do kapsy - je velmi malá. Kablík máte v takovém případě zapojený trvale do držáku, který je trvale na skle, resp. na přilepené patce. Kamerku pak opět na šťopku držáku nasunete od skla směrem k sobě. Nejdříve to může jít ztuha, ale po pár manipulacích se to ochodí a je to OK. Výhodou tohoto způsobu je žádná manipulace s kablíkem.
    Pokud často kamerku vyjímáte, pak není dobré mít zapnutí "parkovací režim".

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Martin Mrázek

      16. listopadu 2018 - Martin Mrázek

      Moc děkuji za vyčerpávající popis.


    • Kostas Charalambidis

      5. února 2019 - Kostas Charalambidis

      nIc jsem ,tam neměl , K 24


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.