Poradna TrueCam A5s GPS

Autor: | Vloženo: 24.07.2019 000 19:25 | Témata: Poradna TrueCam A5s GPS

Problém s nastavením češtiny na GPS modulu TrueCam A5

Zakoupil jsem nový GPS modul (půlkulatý) na mou kameru.Původní byl (hranatý) po pádu přestal komunikovat.Nový modul je na kameře nastaven na češtinu,ale komunikuje jen anglicky.Pročetl jsem internet,vyzkoušel jsem aktualizace a firmware se stránek TrueCam neutrál žena i Zimu a nešlo mi tuto aktualizaci stáhnout.Status :Disconnected Flash ID :Unknown nešlo podle návodu spárovat.Databázi radarů jsem stáhl bez problému. Nevím si už rady poradíte jak to vyřešit?

  • 25. července 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    děkujeme za Váš dotaz.

    Jestliže máte v nastavení kamery možnost změny jazyk GPS modulu, postupujte takto:

    Nejprve zkontrolujte zapojení GPS modulu. Mezera by neměla být větší než 2-3mm. Správně zapojený modul poznáte tak, že se na displeji zobrazí ikonka satelitu.
    Změnu jazyka, jako i všeobecného nastavení GPS modulu, je nutno provádět při připojeném napájení do DVR mountu kamery. Jedině tak se Vámi provedené nastavení projeví.
    Postup je tedy následovný: připojte kameru a GPS modul do DVR mountu - zapojte napájení - po hlášce ohledně bezpečnosti jízdy přejděte do nastavení - zvolte jazyk hlášení - vyberte jazyk a potvrďte



    Pokud tuto možnost nemáte, bude nutné nainstalovat speciální jazykový balíček.

    Na stránkách www.truecam.cz/firmware klikněte na model A4 a zvolte správný GPS modul. Stáhněte požadovaný balíček a v PC jej rozbalte.

    Aktualizace hlasové databáze : na GPS modulu stiskněte tlačítko "+", vložte jej do USB v PC a tlačítko uvolněte. Následně spusťte stažený a rozbalený program TrueCam_Voice_Update_Tool. Pokud se bude status jevit jako disconected, opakujte prosím postup pro připojení modulu. Jakmile se status změní na conected, klikněte na tlačítko browse a vyberte jednu z verzí češtin ( CZ1,2,3,4 ).

    S pozdravem,
    tým TrueCam

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
    • Michael

      25. července 2019 - Michael

      Druhá možnost je ta pravá.Kdybych věděl,že to řešit přes model A4 bylo by to vyřešeno hned a bez stráty desítky :-),zásadní informace! A díky vám odzkoušeny všechny verze češtiny a vybráno a vyřešeno.Děkuji a třeba někdy příště.Michael


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.