Poradna TrueCam A6

Autor: | Vloženo: 27.12.2017 000 23:05 | Témata: Poradna TrueCam A6

Napájecí kabely a konektor

Dobrý den, kameru jsem dostal a používám ji první den a s politováním musím říct že jsem z toho na prášky. Kameru jsem zapojil do "zapalovače" a nic. Nenabíjela se, dodávaný zdroj tedy letěl do koše. Rozhodl jsem se tedy připojit kameru k usb v autě vámi dodávaným kabelem. To už kamera nabíjela a vše se zdálo být ok. Připevnil jsem kameru na sklo a kabel do držáku s přísavkou a vítězoslavně vyrazil. Po cca 3 minutách začla červená dioda signalizující nabíjení pozhasínat a nakonec zhasla. Po proměřování napětí a modlení se a všeho možného se kamera střídavě nabíjela a zas ne.. nakonec jsem zjistil že ačkoliv je kabel pár minut používaný ( stejnětak konektor na stojánku ) drží tam jen tak naoko.. Sice úplně samovolně nevyklouzává ale kontakt tam rozhodně není ideální. Asi hodinu jsem se marně snažil najít polohu ve které by kabel stabilně nabíjel ale nepovedlo se.. je možnost sehnat jiný kabel než ten co je dodáván s kamerou? Možná že se tak můj problém vyřeší. Budu rád i za další rady a tipy ke zlepšení používání. Jinak z té chvilky co kamera plnila svůj účel a nahrávala namísto aby mi krátila život vztekáním se musím uznat že obraz je kvalitní.

  • 28. prosince 2017 - Oficiální zástupce značky TrueCam

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz. Velice nás mrzí, tato negativní zkušenost s naším produktem. USB port ve vozidlech poskytuje standartně pouze 500mA, které jsou dostatečné pro flashdisky či dobíjení mobilních telefonů. Bohužel pro korektní provoz obou kamer je nutný proud 1A, který dodávaný adaptér poskytuje při 5V. Doporučujeme odeslat kompletní balení k reklamace, kde bude celá sestava podrobena testování a následně Váš problém vyřešen,

    Děkujeme za pochopení.

    S pozdravem

    TrueCam

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Martin Maksa

      2. ledna 2018 - Martin Maksa

      Zdravím, tak problém je nakonec s trochou šikovnosti vyřešen. K napájení nakonec bylo nutné použít dodáváný usb kabel ale zakoupit jiný zdroj, po zkoumání proč kamera střídavě nabíjí a nenabíjí se ukázalo že držák s přísavkou je vadný a je v něm špatný kontakt ( vyzkoušeny asi 3 kabely ale ani s jedním to nešlo ), ale stojánek s 3m oboustrannou páskou funguje. Takže s lehkou modifikací už je vše v pořádku. Jen ještě malý dotaz, kameru mám upevněnou podle návodu pod zrcátkem a po připojení zadní kamery celkem nešťastně překáží kabel směřující dolů, chápu že konektor třeba nešel umístit jinak ale alespoň by mohl kabel od zadní kamery mít konektor do tvaru L. Ten do tvaru I opravdu trčí do zorného pole.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.