Poradna TrueCam A7s

Autor: | Vloženo: 24.01.2018 000 14:25 | Témata: Poradna TrueCam A7s

Nefunguje kompas ani neukazuje rychlost

Dobrý den, do PC jsem zapojila kameru i s GPS, aktualizovala radary takto připojené, ale GPS ani kompas nefunguje, ukazuje se stále 0, ždáná poloha. Kamera nahrává, ale nic nehlásí. Jen že bylo úspěšně připojeno k satelitům ale na monitoru je stále 0km/h. Můžete mi někdo poradit, co dělám špatně, nebo jak přesně to zprovoznit?

  • 24. ledna 2018 - Oficiální zástupce značky TrueCam

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz. Doporučili bychom Vám zkontrolovat zda máte dostatečně zasunutý GPS modul do DVR mountu. Mezi těmito zařízeními by neměla být prakticky žádná mezera. GPS modul a DVR mount se mají vzájemně dotýkat.

    Pokud máte mezi těmito zařízeními mezeru, nejsou přenášena data z GPS modulu do kamery a naopak.

    S pozdravem a přáním pěkného dne,

    tým TrueCam

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
    • Hanzi

      1. února 2018 - Hanzi

      Dobrý den, dneska jsem si koupil zařízení TrueCam A5 ProWiFi a mám zcela stejný problém! Zasunuto je dostatečně, mezera tam není vůbec žádná. Hlásí úspěšně připojeno, ale nic se neděje, GPS tedy pro mě nefunkční. Nezobrazuje ani rychlost, ani směr, natož hlášení radarů. Každou celou hodinu ale zahlásí čas, což je sice hezké, ale vzhledem k výše uvedeným nedostatkům k ničemu. Těchto problémů jsem četl opravdu hodně, tak předpokládám, že to není zcela kvalitní zařízení.... Možná mě přesvědčíte o opaku a navrhnete mi jiné řešení, než výměnu? Docela by mě zklamalo mít nepoužitelné zařízení ihned po koupi. Nastavení a fóra jsem četl asi 6 hodin a nic jsem nevyřešil.

      S pozdravem Opletal


    • Hanzi

      1. února 2018 - Hanzi

      Dobrý den, musím ještě jednou reagovat a sice i s omluvou. Chybu jsem vyřešil a odstranil, ale je to tak trochu nešťastným řešením jazyků. Co nenajdete u vašeho modelu, musíte najít u jiného, tedy vámi avizované upozornění typů A a B (nezaměnit)! Jak ale poznat o jaký balíček se jedná? Platí stahovat s downloudů od přesného typu, což ale u mého nebylo, naopak pro opětovné správné fungování jsem stáhl z jiného. Závěr tedy je složitý, ale vyřešený!!! Pro verzi TrueCam A5 Pro WiFi, jsem musel stáhnout "Vícejazyčný balíček A" a to ze stránek http://www.truecam.com/firmware/ a modelu A5S. Paradox je, že ze stránek českých http://www.truecam.cz/firmware/ a modelu A5S stáhnete přesně opačný balíček "Vícejazyčný balíček B"!!! Bylo to jako hledat jehlu v kupce sena a po náhodě se podařilo. Pak jsem instaloval dle pokynů instalace hlasů, ihned po tom jsem vstoupil do nastavení a "Jazyk hlášení a vyberu Čeština 1, nebo 2. Následně jsem zařízení vypnul, opět zapnul a následně vytáhl a znovu zastrčil GPS. Budete se všichni divit, ale zelená ikona GPS svítí, funguje rychlost, ukazatel směru a vše potřebné!!! Tak snad jsem tady pro další bojovníky napsal něco užitečného.

      S pozdravem Honza Opletal.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.