Nejnovější recenze ze sekce Kamery do auta
- Kvalitní videozáznam
- Přednastavená kamera, stačí zapojit
- Srozumitelný manuál
- Krátký napájecí kabel
- Ruční nastavování data a času
Po tragických zkušenostech s MIO je tohle úplně jiný level !
Již znám a OK
- Je vidět, že se výrobce specializuje na automobilové kamery
Výrazný posun vpřed oproti předchozí levnější kameře, kterou jsem měl asi 3 roky dosud. Těch pár korun za to stojí si připlatit. Vzhledem k potenciální škode při havárii se kvalitní a bezpečný záznam situace vrátí mnohokrát.
- Za tu cenu celkem obstojná kvalita obrazu
- asi po 14 dnech přestala kamera snímat aktuální rychlost a GPS souřadnice, reklamace kabelu dopadla tak,že přišel rozbitý, další reklamace proběhla v pořádku, ale i se tyto data nezobrazovaly.
- poslední dobou spojení s aplikací přez wifi spíše výhra v loterii
- pomalé stahování dat
- a konečný problém je v tom, že kamera chvilku natáčí pak začne úplně bezdůvodně pískat někdy 2x někdy i 6x za sebou a opakuje se to několikrát za minutu. Díky tomu je záznam poškozený, odskoušeny 3 SD karty a výsledek vždycky stejný.
Na další Reklamaci nemám náladu takže kamera letí do koše, a mám objednanou novou..
Niceboy u mě skončil.
Reakce značky Niceboy
Mrzí nás, že se Vám do rukou dostaly hned dva vadné kusy autokamery Niceboy PILOT S5 GPS + Wifi. Omlouváme se a doporučujeme kameru ještě jednou reklamovat.
Děkujeme za recenzi. Pěkný den, Niceboy
Sencor SCR 4200
Přidáno: 4. listopadu 2024
(naposledy upraveno 4. listopadu 2024)
Zakoupeno v Sencor
- dobrý poměr užitné hodnoty a ceny
- Funguje perfektně, skvělá kvalita záznamu.
Škoda, že nemá akumulátor. Popisovaný jakýsi super kondenzátor jí ani v dohledné režimu neudrží v provozu, potřebuje powerbanku.
Reakce značky MIO
Dobrý den, děkujeme za zpětnou vazbu,
ad akumulátor - máme i modely s baterkou, např. MiVue 803 WiFi 2.5K, nebo C580 a další. Rozdíly a výhody superkondenzátoru jsme popsali s hercem Václavem Vydrou ve videu na našem Youtube kanálu Mio Česká republika a Slovensko.
Budete-li mít na začátku i v průběhu používání jakýkoliv dotaz, položte jej prosím zde v Heuréka Poradně, případně se můžete rovnou obrátit na naši zákaznickou péči na FACEBOOK stránkách Mio Česká republika a Slovensko, stačí nám napsat přímo do zprávy a příp. vložit fotky, screeny i videa.
Děkujeme, tým Mio
- Split view (rozděleni obrazu)
- kalibrace parkovací kamery
- velikost displeje
- tachometr na displeji
- kvalita obrazu
- usb-c kabel
- rozdělení videa z přední a zadní kamery do složek
- wifi na iOS se nepovedlo rozchodit
- subjektivně by jsem uvítal delší kabely
Navitel MR750 Smart mě mile překvapil svou kvalitou obrazu. Detailní záznamy z obou kamer jsou opravdu ostré, a díky split view funkci mám přehled o situaci před i za vozidlem, což je obrovské plus. Displej má skvělou velikost, což přispívá k pohodlnému sledování a nastavování. Také oceňuji USB-C kabel, který je spolehlivý a snadno se připojuje. Velmi praktické je i automatické rozdělení videí do dvou složek, což umožňuje snadnou orientaci mezi záznamy z přední a zadní kamery.
Ovšem co se týče záporných stránek, mělo by být jednodušší Wi-Fi připojení pro uživatele iOS – spojení se mi bohužel nepodařilo navázat. Navíc snímač zvuku reaguje až příliš citlivě, což přináší nežádoucí šum v nahrávkách, který je občas rušivý. A ještě jeden drobný nedostatek, který mě překvapil, jsou delší kabely, které mohou být pro některé uživatele trochu obtížné na úpravu a uspořádání v autě.
Navzdory těmto nedostatkům jsem s kamerou spokojen a myslím, že pro každodenní použití nabízí dostatek funkcí, které ocení většina řidičů.
- Intuitivní obsluha kamery
- Zapojení a vypojení jde jednou rukou
- Funguje i za deště když je trochu mokré sklo
- Ukládá záznam ve dvou kvalitách, může být matoucí
Kvalitní zařízení, které má stabilní a rychlý firmware ale jak se ukazuje tak i optiku a záznamový čip. Videa, která jsem z kamery stáhl jsou na vyjimečně vysoké úrovni. Co může být matoucí a co je moje výhrada tak to, že kamera nahrává souběžně ve dvou kvalitách. Z počátku jsem byl zklamán, když jsem si otevřel video ze složky s záznamem v nízké kvalitě, pak až jsem zjistil, že je tam souběžně tentýž i záznam v plné kvalitě, jen v jiné složce. V manuálu by to možná mohlo být vysvětleno jasněji. Jinak super.
- Mala bez displeje. Snadna instalace. Koupil jsem do rodiny jiz dve.
- Parkovaci rezim
- Kvalitni zaznam
- 128 GB karta
- Baterie.
- Velmi pomale stahovani videi do mobilu. Idealni vytahnout microsd kartu a stahnout to v PC
Za me dobra kamera za dobre penize. Skoda ze nema misto baterie kondenzator. Jina znacka se stejnym tvarem ho ma, ale zase nema parkovaci rezim jako tato.
- GPS
- Wifi
- Moznost zadni kamery
- Nemá noční režim
Po vyzkoušení kamery nem´am momentálně co vytknout. Velký úhel záběru videa, wifi propojení a GPS jsou velkou výhodou. Instalace je snadná a ovládaní jednoduché. Vše je v češtině. obsah balení je standartní a libí se mi, že adaptér do napájení ma USB-A i USB-C. Jediná nevýhoda je absence nočního režimu.
- konstrukce - přímo na skle, není moc vidět
- možnost zadní/interní kamery
- hlášení radarů
- hardware tlačítka
- 5 Ghz wifi
- 2K mizerné kvality
- chybí parkshield
- buď zadní, nebo interní, nelze mít oboje
- mizerná podpora (u Truecam byla lepší, šlo updatovat firmware i radary)
- ofiko doporučená aplikace nepoužitelná (původní od Truecam - "Roadcam" stále funguje docela ok)
Kamera je rebrandovaná Truecam, kterou jsem měl dřív a pořídil jsem si tuto doufaje stejného firmware a kompatibilitu zadní kamery (u původní mi vypověděl službu SD slot a přestala se "vyrábět"). Původní zadní kamera Truecam je naštěstí kompatibilní - jupí, nemusím kupovat novou (ještě ji ani neprodávali) a měnit zadní kabel (přední musím, z micro USB se stalo USB-C).
Firmware je překvapivě jiný a horší. 2K video je oproti původnímu totální mizérie, takže musím nahrávat na 4K, což je za cenu FPS (osobně mám radši více FPS, než kvalitu). Jednou se mi stalo, že video se uložilo "sekané", což stát se v případě nehody, tak bych se asi pos.... Rychlostí SD to není, mám ofiko doporučovanou a v případě Truecam se mi to nikdy nestalo. Zároveň ve firmware zcela chybí parkshield, ke kterému mám původní přípravu do pojistek na trvalé napájení. Je zde sice "motion-detection", ale to bych musel přepínat při každém opuštění vozidla - wtf? Není to v návodu vůbec vysvětleno.
Videa se na SD ukládají do podivné struktury, ale budiž. Zároveň nelze nastavit zobrazování aktuální rychlosti, nebo upozornění na radar na display.
Kamera je obecně použitelná, ale kdyby jen změnili logo a vše nechali původní, udělají lépe. Původní Truecam měla své mouchy taky - občasné zbělání displeje při nastarování, při poklesu napětí na baterii (tedy vypnutí napájení a znovu zapnutí) se neobnovil parkshield mód, ale začlo standartní nahrávání, které zaplácalo zbytečně kartu a občasný samovolný reset nastavení.
Doufám, že přijde nějaký update, protože takto je to mizérie. (ale koukám, že už zase není skladem, tak se obávám, že ne... skvělý přístup!)
Btw. kdyby někoho napadlo, že bude kompatibilní s jinou zadní kamerou od Lamax, tak není. Testoval jsem s Lamax C11 a krom jiných koncovek kabelu (C11 - 2x mini USB, F10 - Jack a mini USB) se po připojení staré zadní truecam k C11 nestalo vůbec nic. Naopak bohužel nebyla možnost snadno otestovat.
Jako novou bych si ji určitě nepořídil - ale jen kvůli firmware, což může lamax ještě vylepšit...
Když se dnes podívám, tak výběr dashcam je značně komplikovaný. I když je člověk ochotný si něco připlatit, tak jedna má to, druhá to, ale nikdy pořádně dohromady. Místo aby se vylepšovala jedna, tak přijdou vždy s něčím novým a po roce je to mrtvé a bez podpory.
- Kamera byla dodána s jazykovou verzí v end a sám jsem musel provést přeinstalování do cs.
Video z kamery má větší šum než videa na YouTube :-)
- Po 25 měsících užívání je kamera stále funkční :-)
- Přilepený držák celou dobu drží, nikdy neodpadl.
- Upevňování kamery do držáku stále funguje a stále je rychlé, ikdyž...
- Někdy se kamera za jízdy samovolně vypne, jako kdyby se ztratil kontakt kamera-držák. Většinou pomůže kamerou drobně zalomcovat, nahrávání se obnoví.
- Držák má ve svém kloubu vůli, takže při nerovnostech vozovky se obraz zachvěje.
- Ve zvuku se mi objevuje rušení, které mizí při zastavení auta.
- Zařazení kamery do kategorie 4k (tedy 4000px horizontálně) považuju za marketingovou fintu. Nativní rozlišení odhaduju na cca 2k.
- Kapacita interní baterie je nepatrná, škoda, že kamera neumožňuje provoz s připojením na powerbanku.
Ale jo:-)
Reakce značky LAMAX
děkujeme za Vaši podrobnou recenzi a za to, že jste si našel čas sdílet své zkušenosti s LAMAX T10. Jsme rádi, že kamera dobře slouží. Mrzí nás však, že jste zaznamenal Vámi zmíněné potíže. Tyto problémy nejsou běžné, doporučovali bychom tedy odeslat kameru na diagnostiku do servisu. Ohledně servisu nás můžete kontaktovat na emailové adrese [email protected]. Co se týče rozlišení, 4K/30fps je interpolované rozlišení, jak uvádíme ve specifikacích kamery. Integrovaná baterie je určena primárně pro zajištění funkce parkovacího režimu. Pro klasické použití (režim jízdy) je potřeba mít kameru připojenou k trvalému napájení.
Děkujeme, že používáte naše produkty, a přejeme Vám mnoho dalších spokojených kilometrů.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Tým LAMAX
Celková spokojenost.
- Poskytuje člověku klid při řízení
Jízda po městě je s kamerou mnohem méně stresová. Víme, že když se něco stane, máme o tom záznam. V dnešní době must-have.
- Snadná obsluha
- Přehledné menu
- Zadní kamera
- Rozměry mohou zasahovat do stínítka
Největší klady kamery jsou rozhodně uvedl snadné ovládání, přehlednost.
Kamera nabízí i mnoho funkcí, které si jistě najdou u řidičů využit. Osobně jsem musel některé vypnout, protože byly až příliš otravné. Zejména hlídání jizdy v pruhu hlásilo každé přejetí přes pruh, což bylo třeba při jízdě po dálnici opravdu otravné.
Než jsem kameru instaloval do svého vozu, měl jsem ji v půjčeném autě, kde jsem měl problém s rozměrem přístroje, protože zasahoval příliš do prostoru pro stínítko a znemožňovala tak jeho použití. Jakmile jsem ji však přesunul do svého (většího) auta, problém pominul.
Dokud jsem nepoužil zadní kameru, byl odraz v nočních hodinách příliš sladý a obtížně se couvalo. Jakmile jsem zapojil i zadní kameru, je to už jiná písnička a vše začíná dávat smysl, i když záleží na nastavení kamery, protože komera nemá příliš široké zobrazení.
- gps
- novinka
- kvalitní obraz
- jednoduche ovládání
- velikost (příliš malá)
Nad kamerou do auta jsem přemýšlel delší dobu. Poslední dobou je to na cestách katastrofa a tak jsem se rozhodl investovat do kamery, protože nikdy nevíte, kdy se bude hodit. Záběry z kamery jsou bez problémů použitelné při nehodě, krádeži atd. Pěkný obraz, snadné ovládání. S kamerou jsem spokojený, nemám si na co stěžovat.
- moderní
- rozměry
- Má velmi kvalitní displej
- malinká
- dobrá zkušenost se značkou
- byl bych radši za nižší cenu
Ve výhledu mi nepřekáží. Je designově hezká a skvělá. Za mě 10 z 10. Kameru používám pro služební cesty. Hlavně pro záznam trasy a případné potíže na vozovce. Menu je přehledné a dobře se s kamerou pracuje.
Vyhovuje pro začátečníky, velmi jednoduchý přístroj.
Zobrazuji 81 - 100 ze 500 recenzí « Předchozí 1...3 4 [ 5 ] 6 7...25 Další »